Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

22-09-2021

Basisschool 't Vogelnest wint ANWB Verkeersplein


Basisschool 't Vogelnest is de winnaar in de provincie Zeeland van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ van het ANWB Fonds.

Klik hier voor de foto's in ons foto album, gemaakt door: Vera Claessen | fotografie | uitgever

Vandaag werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen, juffen, burgemeester, wethouder, gedeputeerde van de provincie en Paul Geertman, ANWB bondsraadslid Zeeland. Ook enkele ouders en belangstellenden (waaronder de Dorpsraad en Hengstdijk.eu) waren gekomen! De pers kwam foto's nemen en namen zelfs een interview af op film. Bijzonder spannend, leerzaam en leuk allemaal op deze zonnige ochtend. Een vrijwilliger van streetwise deed met iedere groep leuke opdrachten op het plein met de kinderen en hun fiets. 

“We zijn ontzettend blij met het ANWB Verkeersplein, onze leerlingen groeien op in een rustig dorp, waardoor ze te weinig ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties en straks wel naar de middelbare school in Hulst of Terneuzen moeten. Ook zijn er kinderen uit omliggende dorpen die gebracht worden met de auto. Daarnaast ligt onze school aan een drukke weg en de leerlingen komen veelal te voet of met de fiets naar school. Het krijgen van fietservaring en het leren van de verkeersregels is daarom erg belangrijk."

Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om hen te helpen bij de ontwikkeling van hun fietsvaardigheden startte de ANWB de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een verkeersplein, gefinancierd door het ANWB Fonds. Hier kunnen kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig oefenen en ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. Ook na schooltijd, wanr dit gedeelte van het plein is openbaar.

We willen hierbij nogemaals iedereen bedanken voor het stemmen op onze school, zodat het mooie verkeersplein (gratis) aangelegd kon worden door de ANWB.

Super bedankt!


< In de krant!