Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

16-09-2022

Wetenschapsdag bibliotheek Terneuzen


Wetenschapsdag: diverse workshops en demonstraties

Kom naar de Wetenschapsdag in Bibliotheek Terneuzen en ontdek hoe leuk wetenschap en techniek kan zijn! Er zijn verschillende workshops en demonstraties.

Zaterdag 1 oktober 2022, 10:00 - 14:00u

  • DOEN! Vereecken: Workshop hoeveelheid suiker in (fris)dranken onderzoeken door middel van scheikundig onderzoek.
  • Zeeuwse Modelbouwvereniging Zuid-ZuidWest: Bouw zelf een zonne-energiebootje. Het motortje en de zonnecel solderen we samen aan elkaar, daarna knutselen we het bootje in elkaar en dan varen maar!
  • Industrieel Museum Zeeland: Shampoo maken & ontwerpen met een 3D-pen.
    Vandaag kun je twee workshops volgen van het Industrieel Museum. Maak je eigen shampoo en ontdek alles over het chemische proces. Leer hoe een 3D-pen werkt en ontwerp de mooiste creaties.
  • Cargill: Verschillende soorten proefjes die iets te maken hebben met het bedrijf. Cargill levert voedings-, landbouw-, financiĆ«le en industriĆ«le producten en diensten aan heel de wereld.
  • DOW: Absorptietest met superabsorberende polymeer (toegepast in luiers), filmpje van Dow en een materialenbord (Dow vs non-Dow).

Verder kun je kennis maken met de 3d printer, VR bril, green screen en de vlogstudio. Voor de workshop solarbootjes vragen wij een vergoeding. De overige workshops zijn gratis.
Naar de flyer

Je hoeft je vooraf niet aan te melden, alle kinderen van 8 - 14 jaar zijn welkom. Voor sommige activiteiten geldt een maximum aantal deelnemers, dus kom op tijd!

De Wetenschapsdag is in samenwerking met ZB Bibliotheek van Zeeland en Bibliotheek Oosterschelde.


< Eerste schooldag