Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

13-10-2022

KINDERBOEKENWEEK


Op dinsdag 6 okt. was de opening van de KBW. De kinderen en juffen kwamen verkleed naar school en we zongen samen het lied. Daarna knutselden we rondom het thema.

De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte   natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je   onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuur illustraties in prentenboeken.

Het thema is: Gi-ga-groen! Vanaf 6 t/m 14 okt. lezen we veel uit boeken over de natuur, dieren en planten.

Dinsdag 11 okt. brachten juf Zebra en Klaartje Koe weer een bezoek aan onze school. Klaartje vertelde dat ze al  in veel landen was geweest, door verhalen uit boeken te lezen. Samen met groep 6/7/8 speelden ze een toneelstukje met de hoofdpersonen uit het boek van Pluk van de Petteflet. Alle leerlingen van 't Vogelnest en de peuters genoten ervan!

Mevr. Helderder en de kakkerlak, de parkmeester en de opgezette vogel, de werkmannen die de bomen gingen omzagen, de nieuwe burgemeester, Pluk en Aagje die vertelden dat de natuur om ons heen erg belangrijk is om in te leven en te spelen. Juf Zebra vertelde onder het genot van een kopje thee dat respect voor elkaar en de omgeving heel belangrijk is. Wees lief voor iedereen en alles om je heen.

 


< Voorlezen aan de kleuters